سرطان‌های مرتبط با چاقی

4.8/5 - (10 امتیاز)

کاهش وزن و لاغری یکی از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از سرطان‌های مرتبط با چاقی به عنوان یکی از سخت‌ترین بیماری‌ها محسوب می‌شود. در دنیای مدرن شاهد این موضوع هستیم که سبک زندگی افراد به شدت دستخوش تغییر شده است. این تغییر را می‌توان به طور ملموسی در عادات غذایی افراد مشاهده کرد. به همین علت این روزها، چاقی و اضافه وزن به عنوان یکی از بزرگترین مشکلات مردم در سراسر جهان مطرح می‌شوند.

این معضل بزرگ مخصوص یه گروه سنی خاصی نبوده و همه افراد با هر شرایط سنی را درگیر خود کرده است. به طوری که بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی، بیش از یک سوم افراد بالای 20 سال و یک ششم کودکان و نوجوانان در سراسر جهان از چاقی و اضافه وزن رنج می‌برند. بخش نگران کننده این آمار این است که چاقی و اضافه وزن یکی از فاکتورها و عوامل مؤثر در ابتلای افراد به بیماری‌های مختلف یا تشدید علائم و عوارض آن‌ها هستند. سرطان‌های مرتبط با چاقی نمونه بارز این بیماری‌ها هستند که چاقی و اضافه وزن یکی از عوامل اصلی ابتلا به آن‌ها است.

سرطان‌های مرتبط با چاقی کدامند؟

انواع سرطان‌های مرتبط با چاقی
لاغری خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد؟ 5

سرطان پستان، سرطان روده بزرگ، سرطان رحم، سرطان مری، سرطان کلیه، سرطان پانکراس، سرطان کیسه صفرا، سرطان کبد، لنفوم غیر هوچکین، سرطان تخمدان، سرطان دهانه رحم، سرطان پروستات و سرطان استخوان از جمله سرطان‌های مرتبط با چاقی محسوب می‌شوند که همه آن‌ها در صورتی که فرد به فرم شدید مبتلا شود می‌تواند عوارض غیر قابل جبرانی برای سلامتی داشته باشد. یکی از علت‌های اصلی ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی، التهاب ناشی از چاقی و اضافه وزن است.

پیشنهاد سردبیر  رفلاکس اسید معده چیست و ارتباط آن با چاقی

چرا چاقی می‌تواند منجر به ابتلا به سرطان در افراد شود؟

چاقی و ارتباط آن با انواع سرطان
لاغری خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد؟ 6

در خصوص نحوه ابتلای افراد به سرطان‌های مرتبط با چاقی باید گفت که تجمع چربی‌های اضافی در بدن به خصوص در ناحیه دور شکم، باعث تولید و به وجود آمدن مواد شیمیایی می‌شود که می‌توانند باعث تغییر در عملکرد بدن و سلول‌های آن شوند. یکی از تغییرات این مواد شیمیایی در بدن، تأثیر بر نحوه تولید و ترشح هورمون‌های مهم بدن است. برهم زدن تنظیم روند رشد سلول‌های بدن و فعال کردن پاسخ التهابی بدن یکی دیگر از تغییراتی است که مواد شیمیایی می‌توانند در بدن افراد چاق و دارای اضافه وزن ایجاد کنند.

زمانی که پاسخ التهابی در بدن فرد فعال شود، سیگنال‌های رشد سلول‌ها فعال می‌شود که یکی از عوامل اصلی ایجاد سرطان محسوب می‌شود. در واقع فعال شدن پاسخ التهابی در بدن یکی از دلایل اصلی ابتلا به سرطان‌های مرتبط با چاقی به شمار می‌آید. در اصل این واکنش یک واکنش طبیعی از سوی بدن محسوب می‌شود زیرا بدن در زمان بیماری یا آسیب‌دیدگی از طریق التهاب و بیشتر کردن رشد سول‌ها نسبت به ترمیم آسیب اقدام می‌کند. اما اگر این سیستم واکنشی به صورت دائم در بدن فعال باشد بر DNA سلول‌های سالم در بدن تأثیر گذاشته و می‌تواند باعث سرطانی شدن سلول‌ها شود.

سیگنال‌هایی که چربی‌ها در بدن ایجاد می‌کنند می‌توانند سلول‌های بدن را وادار به تکثیر بیشتر کنند که منجر به سرطانی شدن آن‌ها می‌شود. از جمله مواردی که در بدن می‌توانند تحت تأثیر این سیگنال‌ها قرار بگیرند هورمون‌های رشد هستند. افزایش ترشح هورمون رشد در بدن به واسطه سیگنال سلول‌های چربی، می‌تواند رشد و تکثیر سلول‌های بدن را به طرز چشمگیری افزایش داده و باعث سرطانی شدن آن‌ها شود.

پیشنهاد سردبیر  هزینه بالون معده 1401-1402

یکی دیگر از مواردی که تحت تأثیر سیگنال‌های رشد سلول‌های چربی بدن قرار می‌گیرند و می‌توانند از عوامل ابتلای افراد به سرطان‌های مرتبط با چاقی باشند، هورمون‌های جنسی هستند. در زنان، در دوران بعد از یائسگی سلول‌های چربی بدن هورمون استروژن تولید می‌کنند که این افزایش تولید و ترشح این هورمون می‌تواند باعث تقسیم تکثیر بیشتر سلول‌های پستان و رحم شوند. همین امر احتمال سرطانی شدن سلول‌های این اندام‌ها به طرز چشمگیری افزایش می‌دهد.

آیا لاغری باعث خطر کاهش ابتلا به سرطان می‌شود؟

لاغری و تأثیر آن در پیشگیری از سرطان
لاغری خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد؟ 7

در پاسح به این سوال باید گفت که بله؛ لاغری و داشتن وزن ایده‌ال می‌تاند به طرز قابل توجهی ریسک ابتلا به سرطان‌های مرتبط با چاقی را کاهش دهد. اولین و بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان، پیشگیری از چاقی و حفظ تناسب اندام و وزن ایده‌آل است. افراد چاق و دارای اضافه وزن نیز باید وزن خود را کاهش داده و به میزان استاندارد برسانند. اما کاهش وزن و حفظ تناسب اندام و وزن ایده‌آل یکی از دشوارترین کارها است که نیاز به اراده قوی و ممارست فراوان دارد. انواع رژیم‌های لاغری و کاهش وزن، انواع ورزش و حرکات بدنی از جمله روش‌هایی هستند که می‌توان برای لاغری و کاهش وزن مورد استفاده قرار داد.

اما یکی از راه‌هایی که می‌توان به لاغری جهت پیشگیری از ابتلا به سرطان‌های مرتبط با چاقی دست پیدا کرد استفاده از درمان‌های لاغری است. در برخی افراد رژیم‌های غذایی و ورزش جوابگو نبوده و فرد نمی‌تواند به لاغری و کاهش وزن برسد. به همین منظور روش‌های درمانی متعددی وجود دارد که فرد می‌تواند به وسیله آن‌ها البته با صلاحدید و تشخیص پزشک متخصص به لاغری و کاهش وزن برسد. اسلیو معده، بالون معده، بای‌پس، حلقه معده و … از جمله‌ جراحی‌های لاغری هستند که در صورت تشخیص پزشک برای افراد به کار می‌روند.

پیشنهاد سردبیر  چه کسانی واجد شرایط بالون معده هستند؟

یکی از مزایای جراحی‌های لاغری این است که لاغری و کاهش وزن در آن‌ها بدون بازگشت است که همین امر یکی از مهم‌ترین عوامل برای پیشگیری از ابتلا به سرطان‌های مرتبط با چاقی به شمار می‌آید. بر اساس تحقیقاتی که در این زمینه و بر روی افرادی که با استفاده از جراحی‌های لاغری به وزن ایده‌آل رسیده‌اند، انجام شده است نشان دهنده این موضوع بوده است که ریسک ابتلا به سرطان‌های مرتبط با چاقی در افرادی که جراحی انجام داده‌اند نسبت به افرادی که جراحی انجام نداده‌اند به طرز قابل توجهی کاهش یافته است. به خصوص این تأثیرات بر روی زنان بیشتر مشاهده شده است.

کلام آخر

بر اساس تحقیقات صورت گرفته اصلی‌ترین و مؤثرترین راه پیشگیری از ابتلای افراد به سرطان‌های مرتبط با چاقی، لاغری و کاهش وزن یا بالن معده است. البته نکته مهم در این خصوص این است که لاغری و کاهش وزن باید بدون بازگشت باشد. یکی از راه‌هایی که می‌تواند لاغری بدون بازگشت را برای افراد چاق تضمین کند، انجام جراحی‌های لاغری است. متأسفانه در انجام این جراحی‌ها محدودیت‌هایی وجود دارد و همه افراد نمی‌توانند جراحی انجام دهند و این پزشک متخصص است که با توجه به شرایط فرد نیاز به انجام جراحی را تعیین می‌کند. در صورتی که از چاقی رنج می‌برید برای انجام جراجی با پزشک متخصص در این زمینه مشورت کنید.

لینک منبع: drnematihonar.com

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *