فواید و عوارض بالون معده چیست ؟

4.4/5 - (5 امتیاز)

فواید و عوارض بالون معده از اطلاعاتی است که قصد داریم در این مقاله آن را بررسی کنیم. بالون معده برای مدت کوتاهی، یکی از روش‌های بسیار رایج برای کاهش وزن و لاغری به شمار می‌رفت. در ابتدا، بسیاری از افراد با شاخص توده بدنی 25 به بالا، به توصیه پزشک از این روش برای کاهش وزن استفاده می‌کردند.

پس از مدتی، عوارض بسیار زیادی در این افراد مشاهده شد که به‌تدریج، میزان استفاده از این روش رو به کاهش رفت. البته بالون گذاری در کنار عوارض گوناگونی که به همراه دارد، فواید زیادی نیز در آن مشاهده می‌شود. پیش از آنکه این روش را برای لاغری امتحان کنید، در این مقاله با ما همراه شوید تا چند نمونه از فواید و عوارض آن را برای شما بیان کنیم.

بالون چگونه در معده قرار می‌گیرد؟

پیش از آن که درباره فواید و عوارض بالون معده بدانیم، بهتر است کمی درباره نحوه قرارگیری بالون معده اطلاعات کسب کنیم. بالون گذاری، یکی از انواع روش‌های لاغری است که به‌سرعت، موجب کاهش وزن می‌شود. بالون معده یک کیسه بادکنکی و از جنس سیلیکون است که پس از ورود به معده با اشغال کردن بخشی از حجم آن، باعث می‌شود که فرد سریع‌تر احساس سیری کند و میزان ترشح هورمون اشتها نیز کاهش یابد؛ بنابراین روند کاهش وزن سرعت گرفته و نتیجه مؤثری در لاغری دارد. کیسه بالون بسیار نرم و انعطاف‌پذیر است.

پزشک جراح ابتدا کیسه خالی را از راه دهان و مری وارد بدن می‌کند و آن را در معده قرار می‌دهد. پس از جای‌گیری صحیح بالون، پزشک درون آن را با محلول نمک استریل پر می‌کند و به‌این‌ترتیب، حجم زیادی از معده اشغال می‌شود.

بالون چگونه در معده قرار می‌گیرد؟

این روش به هیچ‌گونه جراحی نیاز ندارد و بدون آنکه هیچ جراحت یا آسیبی به بدن وارد شود، بالون درون معده قرار می‌گیرد. این فرایند توسط یک لوله آندوسکوپ انجام می‌شود که یک عدد دوربین بر روی آن تعبیه شده و مسیر صحیح را به پزشک نشان می‌دهد.

پیشنهاد سردبیر  سخنرانی جذاب دکتر فرامرزی در کنگره بین المللی گوارش

این فرایند حدوداً 20 دقیقه به طول می‌انجامد و پس از آن، کادر پزشکی شرایط کلی بیمار را بررسی می‌کنند. درصورتی‌که مشکلی مشاهده نشود، بیمار مرخص شده و به منزل بازمی‌گردد.

فواید و عوارض بالون معده چیست؟

افراد بسیاری که از چاقی مفرط رنج می‌برند، همواره به دنبال پیداکردن راهی برای لاغری در کمترین زمان ممکن هستند. بسیاری از آن‌ها، از انجام جراحی‌های لاغری و عوارض آن می‌ترسند.

بالون معده یک روش نسبتاً کم‌خطر است که می‌تواند جایگزین مناسبی برای جراحی‌های لاغری باشد. کاهش وزن از طریق بالون گذاری، بازه زمانی کوتاهی دارد و فرد به‌سرعت متوجه عملکرد لاغری آن خواهد شد. در این عمل، بیمار هیچ‌گونه درد، سوزش یا جراحتی را احساس نمی‌کند و حتی پیش از واردکردن دهان در لوله، یک آرام‌بخش و بیهوشی ضعیف به بیمار داده می‌شود.

دیگر مزیت این روش، موقتی بودن آن است. به‌عبارت‌دیگر، هر زمان که بیمار احساس پشیمانی کند، با مراجعه به پزشک، بالون از معده او خارج می‌شود. فرد بیمار پس از خارج کردن بالون از معده خود، هیچ ممنوعیتی برای انجام جراحی‌های لاغری مانند بای‌پس، اسلیو معده و … ندارد.

فواید و عوارض بالون معده برای آقایان

روند کاهش وزن در روش بالون گذاری، به این دلیل صورت می‌گیرد که بالون، حجم زیادی از معده را اشغال می‌کند و مقدار وعده‌های غذایی فرد به‌تدریج کم و کم‌تر می‌شود. ازاین‌رو، فرد سریع‌تر احساس سیری کرده و وزن او راحت‌تر کاهش می‌یابد. فواید و عوارض بالون معده باعث می‌شود تا با دید بهتری نسبت به انجام این عمل جراحی تصمیم بگیرید.

عوارض انجام عمل بالون معده

به‌صورت کلی، بالون گذاری یک روش کم‌خطر و بی عارضه است اما می‌تواند عوارض جانبی نیز به همراه داشته باشد. تقریباً 25 درصد افرادی که بالون می‌گذارند، تا چندین ساعت پس از این عمل دچار درد، تهوع، ریفلاکس، اسهال و استفراغ، سوءهاضمه و نفخ شکم می‌شود که اگر پس از چند روز رفع نشود، باید از دارو استفاده کنند. ریکاوری بدن پس از انجام عمل، در افراد مختلف متفاوت است. برای آنکه بدن به حالت اولیه خود بازگردد، به 3 روز استراحت احتیاج دارد. در بعضی افراد این مدت ممکن است طولانی‌تر شود.

پیشنهاد سردبیر  بعد از بالون معده چی بخوریم؟

ازآنجایی‌که یک کیسه درون معده قرار دارد، ممکن است افراد به ناراحتی معده دچار شوند. افرادی که پیش از انجام این عمل از ناراحتی و درد معده رنج می‌برده‌اند، به‌هیچ‌عنوان نباید بالون گذاری را انجام دهند؛ چراکه موجب تشدید درد آن‌ها خواهد شد. پس از انجام این عمل، هضم غذا نیز مشکل می‌شود، زیرا بخش زیادی از معده توسط بالون معده اشغال شده است و به‌این‌ترتیب عملکرد آن دچار اختلال می‌شود.

در بعضی مواقع، ممکن است بالون‌ها مانع از عبور غذا از معده به مری شوند؛ درنتیجه خطر پارگی معده و احساس درد افزایش می‌یابد. در مواردی نیز به‌ندرت مشاهده شده که این بالون‌ها به دیواره معده آسیب می‌رسانند و موجب عفونت آن می‌شوند. درصورتی‌که بالون‌ها در درون معده بترکند یا سوراخ شوند، مایع درون آن به معده نشت می‌کند و بسته به نوع مایع، ممکن است ادرار به رنگ آبی درآید که خطرات بسیاری به همراه دارد و در موارد کمیاب، می‌تواند کشنده باشد.

بالون را چگونه از معده خارج می‌کنند؟

بسته به نوع و برند بالون معده، بعضی از آن‌ها تا 6 ماه و بعضی دیگر تا 12 ماه در معده می‌مانند. عملیات برداشتن بالون از درون معده به این صورت است که پیش از برداشت آن، مایع درون بالون را تخلیه می‌کنند و سپس به همان روش اولیه، ابتدا لوله آندوسکوپ دوربین‌دار از راه دهان و مری وارد معده شده و بالون از راه دهان خارج می‌شود. پس از برداشتن آن، معده به همان شکل و اندازه سابق خود بازمی‌گردد.

فواید و عوارض بالون معده برای بانوان

آیا وزن افراد نیز بعد از برداشتن بالون به حالت اولیه بر می‌گردد؟

ازآنجایی‌که بالون‌ها تأثیر دائمی ندارند، پس از برداشتن آن ممکن است 10 تا 12 درصد وزن کاهش‌یافته بیماران، مجدداً برگردد. برای مثال، اگر شخصی 20 کیلوگرم کاهش وزن داشته، امکان دارد پس از گذشت حدوداً 12 ماه، 2 تا 4 کیلوگرم وزن اضافه کند؛ زیرا با برداشتن بالون معده حجم زیادی از معده خالی می‌شود و اشتهای فرد افزایش می‌یابد. البته داشتن یک رژیم غذایی سبک و انجام منظم فعالیت‌های ورزشی، از اضافه‌وزن مجدد جلوگیری می‌کند. این‌ها از فواید و عوارض بالون معده است.

پیشنهاد سردبیر  بهترین دکتر برای بالون معده

نتیجه‌گیری

فواید و عوارض بالون معده و اطلاعات مربوط به این موضوع از مواردی است که در این مقاله آن را مورد بررسی قرار دادیم.آن دسته از افرادی که از راه‌های گوناگون مانند انجام فعالیت‌های ورزشی و امتحان کردن انواع رژیم‌های لاغری موفق به کاهش وزن نشده‌اند، به فکر انجام جراحی‌های لاغری می‌افتند. بالون گذاری نسبت به انجام جراحی‌های لاغری خطر کم‌تری دارد و مهم‌ترین مزیت آن، نداشتن جراحت و درد است. البته انجام این روش کاملاً هم بی‌خطر نیست و فرد پیش از عمل باید آزمایش‌های گوناگونی را انجام دهد.

پزشکان پیش از عملیات بالون گذاری، فاکتورهای مختلفی را در بیمار بررسی می‌کنند و سپس اجازه انجام آن را صادر می‌کنند. حفظ رژیم غذایی و ورزش‌کردن از فاکتورهای اصلی این روش به شمار می‌روند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *