قرارگیری بالون معده و اطلاعات مربوط به آن را قصد داریم مورد بررسی قرار دهیم. امروزه افزایش وزن و چاقی مفرط، به دغدغه افراد بسیاری تبدیل شده است و اغلب آنها به دنبال راهی برای کاهش وزن و رسیدن به اندام ایدهآل خود هستند. بسیاری از افرادی که با چاقی مفرط درگیر هستند، انواع ورزشها و رژیمهای لاغری را امتحان کرده اما نتیجه مطلوبی نگرفتهاند.
در این مرحله آنها تمایل دارند که راهکارهای دیگری همچون قرارگیری ب بالون معده یا جراحیهای لاغری را امتحان کنند. اما آیا این روشها مؤثر هستند؟ مسلماً هیچیک از این روشها تضمینی نیست و حتی ممکن است برای بسیاری از افراد مضر باشد و سلامت آنها را به خطر بیندازد. در این مقاله با ما همراه شوید تا در مورد این روشها و مزایا و معایب آن، اطلاعاتی کسب کنید.

قرارگیری بالون معده چگونه انجام میشود؟
این بالون معمولاً یک کیسه مشابه با بادکنک است که از محلول نمک پر شده است. این کیسه بهوسیله دستگاه اندوسکوپ از راه دهان و مری وارد معده میشود. البته این روش باید حتماً توسط یک پزشک ماهر و مطمئن انجام شود. این بالون پس از ورود به معده، بخشی از حجم معده را اشغال میکند و از این طریق، به کاهش وزن فرد کمک میکند. در حقیقت این کیسه حجیم، باعث میشود که فرد میزان غذای کمتری مصرف کند، سریعتر سیر شود و میزان ترشح هورمون اشتها کاهش یابد.
در این عمل، هیچ شکافی در بدن فرد بیمار انجام نمیشود و هیچگونه دردی نیز به همراه ندارد. بیمار پس از پایان عمل، میتواند به خانه بازگردد. بیمار قبل از انجام عمل تا 12 ساعت اجازه خوردن و تا 6 ساعت پیش از عمل، اجازه آشامیدن ندارد. عمل بالون حدود 15 تا 20 دقیقه به طول میانجامد. برای آنکه در طول عمل احساس درد نداشته باشید، یک آرامبخش یا داروی بیهوشی ضعیف به شما داده میشود.

کدام دسته از افراد به بالون معده نیاز دارند؟
افرادی که شاخص توده بدنی (BMI) آنها بیشتر از 30 یا 40 باشد، یعنی اضافهوزن بسیاری دارند. درصورتیکه هیچیک از رژیمهای لاغری یا ورزشهای مختلف در کاهش وزن آنها مؤثر نباشد، با توصیه پزشک خود میتوانند بالون معده را انجام دهند. اینگونه افراد باید برای تغییر سبک زندگی خود، انگیزه لازم را داشته باشند و بهصورت منظم، اقدامات پزشکی و درمانی را پیگیری کنند. علاوهبرآن، افراد نباید سابقه هیچگونه جراحی مری یا معده داشته باشند.
البته در نظر داشته باشید که هر فرد درگیر با چاقی مفرط و افزایش وزن بیش از حد، ممکن است که شرایط لازم برای انجام عمل بالون را نداشته باشد. این عمل، تنها پس از انجام آزمایشات مختلف و تشخیص پزشک متخصص، امکانپذیر خواهد بود.
کاهش وزن پس از انجام عمل بالون چقدر است؟
پس از گذشت 6 ماه از انجام عمل قرارگیری بالون معده، میزان کاهش وزن افراد مقدار ثابت و مشخصی ندارد. این میزان کاهش وزن، به رژیم غذایی فرد پس از عمل و تغییراتی بستگی دارد که فرد در نحوه زندگی خود ایجاد میکند.
هراندازه که وضعیت رعایت رژیم غذایی و انجام تمرینات ورزشی پس از انجام عمل منظمتر باشد، کاهش وزن نیز بیشتر میشود. البته کاهش وزن، به مارک بالون نیز بستگی دارد. اما بهطورکلی و میانگین، حداقل کاهش وزن پس از انجام این عمل، 15 تا 20 درصد از وزن است و این میزان از کاهش تا زمانی که بالون در معده قرار دارد، قابلبازگشت نخواهد بود.

رژیم غذایی پس از بالون گذاری به چه صورت است؟
پیش از انجام عمل قرارگیری بالون معده و مدتی پس از آن، فرد یک سری محدودیتهای غذایی دارد که ملزم به انجام آن است. حدوداً یک ماه پس از بالون گذاری، این محدودیتها بیشتر میشود و در این مدت، فرد باید تنها غذاهای سبک مصرف کند. نکات دیگری که باید موردتوجه قرار داده شود بهصورت زیر است:
· غذا بهآرامی و بدون عجله خورده شود.
· هر یک از لقمههای غذایی باید به طور کامل جویده شود.
· نوشیدن مایعات در طول غذا خوردن، ممنوع است.
· هر روز باید 10 لیوان آب نوشیده شود.
· از مصرف نوشیدنیهای گازدار، مشروبات الکلی، قهوه، آبمیوه و … جلوگیری شود.
· تا زمانی که بالون در معده قرار دارد، از خوردن غذاهای پرادویه، تند و انواع گوشتهای قرمز خودداری شود.
· خوردن سبزیجات فیبردار بهصورت خام، ممنوع است. پیش از مصرف، سبزیجات باید به طور کامل پخته و نرم شوند.
علاوه بر رعایت رژیم غذایی، موقعیت خوابیدن و استراحت فرد نیز حائز اهمیت است. برای مثال، فرد باید پس از عمل به سمت شانه چپ بخوابد، خوابیدن بر روی شکم، طاقباز یا شانه راست ممنوع است و هنگام خوابیدن بر شانه چپ، سر باید بالاتر از سطح بدن قرار بگیرد. همچنین فرد نباید از انجام فعالیتهای ورزشی غافل شود. همه این فعالیتها تحتنظر پزشک متخصص انجام میشود.
مزایا و معایب بالونگذاری معده
همان گونه که پیشتر نیز اشاره کردیم، انجام این عمل تضمینی در کاهش وزن ندارد و باتوجهبه اینکه شرایط بدنی هر فرد از فرد دیگر متفاوت است، این روش ممکن است برای برخی از افراد مشکلساز شود. در ادامه با مزایا و عوارض قرارگیری بالون معده آشنا میشویم.
مزایای قرارگیری بالون معده
· از آنجایی که این روش درد و جراحتی ندارد، برای افرادی مناسب است که از جراحی میترسند.
· روند کاهش وزن در این روش، بسیار سریع است.
· پس از خارج کردن بالون از معده، فرد میتواند در صورت تمایل جراحیهای لاغری نیز انجام دهد.
· چنانچه مدتی پس از گذاشتن بالون پشیمان شدید، پزشک میتواند بنابهدرخواست شما، بالون را از معده خارج کند.
عوارض و معایب قرارگیری بالون معده
· فرد بیمار ممکن است تا زمانی که بالون درون معده قرار دارد، ریفلاکس داشته باشد. هنگام جابهجایی و تحرک، همواره حضور بالون در درون معده احساس میشود. انجام این عمل برای افرادی که بهصورت زمینهای ناراحتی معده دارند، بههیچعنوان توصیه نمیشود؛ چراکه ممکن است این ناراحتی شدت یابد.
· چنانچه بالون مدت زیادی در معده بماند، ممکن است که محتویات آن تخلیه شود یا حتی بترکد.
· حالت تهوع و استفراغ تا چندین ساعت پس از عمل، با بیمار همراه خواهد بود.
· کاهش وزن از طریق بالونگذاری، فقط تا مدتی مؤثر است.
· پس از خارج کردن بالون از معده، امکان بازگشت به وزن قبلی وجود دارد.

نتیجهگیری
چاقی مفرط و افزایش وزن بیش از حد، سلامتی فرد تا به خطر میاندازد و مسلماً عوارض سنگینی به همراه دارد. بسیاری از افرادی که چاقی مفرط دارند، روشهای گوناگونی را برای کاهش وزن امتحان کرده و نتیجه مثبتی نگرفتهاند. قرارگیری بالون معده نسبت به انجام جراحیهای لاغری، عوارض و خطرات کمتری دارد و در بسیاری از موارد، کاهش وزن در این روش با سرعت بیشتری انجام شده است. اما انجام این کار، حتماً باید زیر نظر پزشک متخصص باشد و فرد پیش از عمل، از تمامی عوارض و خطرات احتمالی آن آگاه شود. رعایت رژیم غذایی و انجام فعالیتهای ورزشی به توصیه پزشک، نقش کلیدی در کاهش وزن پس از بالونگذاری دارد.
منابع: www.dranbara.com
بدون دیدگاه