رژیم غذایی بعد از بالون معده

4.9/5 - (7 امتیاز)

یکی از چالش‌های افرادی که بالون معده انجام داده‌اند، رژیم غذایی بعد از بالون معده است. سبک زندگی امروز انسان‌ها باعث شده است که افراد زیادی از اضافه وزن و چاقی رنج ببرند. حتما در اطراف خود افرادی را دیده‌ایم که همواره دغدغه لاغر شدن داشته و به دنبال روش و راهی بوده‌اند تا بتوانند وزن خود را کم کرده و به وزن ایده‌آل و تناسب اندام دست پیدا کنند.

رژیم‌های غذایی مختلف و ورزش‌های سنگین از جمله روش‌هایی است که بسیاری از افراد برای کاهش وزن امتحان می‌کنند. در برخی از افراد هیچ یک از این روش‌ها جواب نمی‌دهد به همین دلیل ناچار است که با استفاده از روش‌های درمانی بتواند به وزن ایده‌آل خود دست پیدا کند. روش‌های درمانی مختلفی وجود دارد که هریک از آن‌ها مزایا و معایبی دارند و در صورت تشخیص پزشک می‌توان برای انجام آن‌ها اقدام کرد.

جراحی بالون معده چیست؟

بالون معده چیست
بعد از بالون معده رژیم غذایی بگیریم ؟ 4

پیش از بررسی رژیم غذایی بعد از بالون معده بهتر است بدانیم که ابن یک روش درمانی برای افرادی است که از چاقی مفرط رنج می‌برند. در روش جراحی بالون معده، کیسه‌ای شبیه به بادکنک که از جنس سیلیکون بوده و از محلول سالین و نمکی پر شده است استفاده می‌شود. این کیسه سیلیکونی در طی یک عمل جراحی در داخل معده بیمار قرار داده می‌شود. قرار گرفتن بالون در معده بیمار باعث کاهش غذایی مصرفی توسط وی شده و با توجه به اینکه احساس سیری سریع‌تر به او دست می‌دهد می‌تواند وزن خود را به مقدار قابل توجهی کاهش دهد.

بالون معده معمولا به مدت 6 ماه در معده فرد باقی می‌ماند و برای افرادی که از چاقی مفرط رنج برده و سایر روش‌ها برای آن‌ها نتیجه‌ای نداشته است، استفاده می‌شود. نکته مهم در مورد جراحی بالون معده این است که فرد در این مدت حدود 6 ماهه باید ضمن انجام ورزش، رژیم غذایی خاصی را رعایت کند.

پیشنهاد سردبیر  انواع رژیم‌ های لاغری %100 تضمینی

دستورات غذایی افراد بعد از انجام بالون معده

در خصوص رژیم غذایی بعد از بالون معده باید گفت پس از اینکه فرد جراحی بالون معده را انجام داد در مدت زمان چند روز تا 1 هفته پس از عمل جراحی ممکن است علائم تهوع، استفراغ، ترش کردن معده، سوزش سر معده، ضعف و بی‌حالی و درد مختصر در ناحیه شکم را تجربه کند. این علائم در هر فردی با توجه به وضعیت جسمی و روحی و همچنین فیریولوژی دستگاه گوارش می‌توان متفاوت باشد که با داروهایی که پزشک تجویز کرده است پس از مدت زمان کوتاهی از بین می‌رود.

بیمار بهتر است که در 3 روز اول پس از جراحی رعایت رژیم غذایی بعد از بالون معده را به شرح زیر در دستور کار خود قرار دهد:

  • رژیم نیمه مایع: یعنی غذاهای نیمه جامد مانند سوپ که توسط مخلوط کن رقیق شده و صاف شده است را مصرف نماید
  • خوردن مخلوط آب گوشت همراه با سیب‌زمینی، لوبیا و هویج پخته که رقیق شده و صاف شده باشد
  • مخلوط شیر به همراه موز که صاف شده باشد
  • مصرف آبمیوه طبیعی

بیماری که به تازگی عمل جراحی بالون معده انجام داده است باید رژیم غذایی بعد از بالون معده را به شکل زیر تنظیم کند:

  • مصرف 3 تا 4 وعده غذایی در طول روز (صبحانه، ناهار، عصرانه و شام)
  • وعده‌های غذایی به صورتی تنظیم شوند که بین هرکدام حداقل 2 ساعت فاصله باشد
  • مصرف ادویه‌جات، نمک، فلفل و روغن به مقدار زیاد ممنوع است
  • روزانه بین 1 تا 1.5 لیتر مایعات باید مصرف شود (آب، چای یا آبمیوه)
  • مصرف قهوه، شکلات، بستنی، شیرینی‌جات، نوشابه، نوشیدنی‌های الکلی، غذاهای چرب و انواع تنقلاب ممنوع است
  • توصیه می‌شود که به صورت روانه 2 قاشق غذاخوری شربت مولتی ویتامین مصرف شود.
پیشنهاد سردبیر  نکات حیاتی قبل از گذاشتن بالون معده

رژیم غذایی پس از ترخیص از بیمارستان

رژیم غذایی بعد از بالون معده
بعد از بالون معده رژیم غذایی بگیریم ؟ 5

در خصوص رژیم غذایی بعد از بالون معده نکته مهم این است که فرد پس از انجام جراحی بالون معده و ترخیص از بیمارستان باید به مدت 2 هفته فقط مایعات مصرف کند. در روزهای ابتدایی مایعات باید کاملا رقیق باشند و به مرور زمان غلظت آن‌ها بیشتر شود. مهم‌ترین مایعاتی که می‌توان مصرف کرد آب است و بعد از آن می‌توان آب انواع گوشت و آب سبزیجات مانند آب هویج و کرفس پخته شده را مصرف کرد. مصرف چای در این دوران منعی ندارد به این شرط که چای کمرنگ باشد و میزان آن از 2 لیوان در روز بیشتر نشود.

در صورتی که در رژیم غذایی بعد از بالون معده از آبمیوه‌ها استفاده می‌شود باد توجه داشت که آبمیوه باید طبیعی باشد و با اضافه کردن کمی آب رقیق شده باشد. مصرف آب هندوانه بدون رقیق شدن منعی ندارد. در صورت تمایل به استفاده از شیر باید از نوع کم‌چرب آن مصرف شود و در صورتی که معده فرد تحمل لاکتوز شیر را ندارد مصرف بدون لاکتوز آن توصیه می‌شود.

یکی از مواد غذایی که در رژیم غذایی بعد از بالون معده از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است پروتئین‌ها هستند که باید به صورت روزانه حداقل به میزان 60 گرم مصرف شوند. در روزهای اول پس از جراحی مصرف پروتئین کمی دشوار است که برای تأمین آن می‌توان از آب گوشت یا دوغ استفاده کرد تا پروتئین مورد نیاز تأمین شود. همچنین می‌توان با نظر پزشک از مکمل‌های پروتئینی نیز استفاده کرد.

فرد می‌تواند از هفته سوم بعد از جراحی در رژیم غذایی بعد از بالون معده مصرف غذاهای نیمه جامد و پوره را آغاز کند. پوره سیب‌زمینی، هویج، گل کلم و تخم مرغ آب پز که کامل سفت شده است می‌تواند مورد مصرف قرار بگیرد. اضافه کردن شیر یا روغن زیتن به این پوره‌ها و مصرف آن توصیه می‌شود. همچنین فرد می‌تواند ماهی را به صورت آب‌پز یا کباب شده مصرف کند به این شرط که کاملا پوره شده باشد.

پیشنهاد سردبیر  آیا بالون معده برای من مفید است؟

پس از هفته هفتم بعد از جراحی فرد می‌تواند مصرف غذاهای جامد را به رژیم غذایی خود اضافه نماید و در صورتی که تمام توصیه‌ها تا این مرحله رعایت شده باشد فرد می‌تواند به رژیم غذایی قبل از عمل خود بازگشت کند به این شرط که حجم غذای خود را کاهش دهد. در این مرحله از رژیم غذایی بعد از بالون معده همچنان مصرف تنقلات،‌ غذاهای پرچرب و سرخ کردنی و سس‌های چرب ممنوع بوده و توصیه نمی‌شود.

کلام آخر

عمل جراحی بالون معده یکی از روش‌های خوب برای درمان چاقی مفرط در افراد است که مانند هر روش دیگری می‌تواند عوارضی نیز داشته باشد. اما نکته مهم که در مورد تمامی روش‌های درمان چاقی با جراحی وجود دارد این است که فرد باید سبک زندگی خود را تغییر داده و یک رژیم غذایی متفاوت از گذشته را در دستور کار خود قرار دهد تا بتواند به نتیجه مطلوب دست پیدا کند. در این مقاله رژیم غذایی بعد از بالون معده که یکی از روش‌های مرسوم در درمان چاقی است مورد بررسی قرار گرفت.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *