نحوه قرار دادن بالون معده و اطلاعات مربوط به آن را قصد داریم مورد بررسی قرار دهیم. چاقی مفرط و افزایش وزن بیش از حد، معضل بزرگی است که امروزه بسیاری از افراد با آن درگیر هستند. افرادی که با این مشکل دستوپنجه نرم میکنند، همواره به دنبال یک راه تضمینی و مؤثر برای کاهش وزن و رسیدن به اندام ایدهآل خود هستند.
آنها انواع رژیمهای لاغری را امتحان میکنند و درصورتیکه نتیجه مطلوبی نگیرند، به انواع جراحیهای لاغری تن میدهند. اغلب آنها از انجام این جراحیها و عوارض پس از آن وحشت دارند. جراحی بالون معده، یکی از جراحیهای لاغری است که برخلاف دیگر انواع آن، هیچگونه درد و جراحتی ندارد. اما آیا این روش کاهش وزن، تضمینی و بدون عوارض است؟ در این مقاله با ما همراه شوید تا با نحوه قرار دادن بالون معده و مکانیسم کاهش وزن آن آشنا شوید.
بالون معده چیست؟
بالون معده، یکی از روشهای کاهش وزن و لاغری است که معده را کوچک میکند. نحوه قرار دادن بالون معده به این صورت است که هیچگونه جراحت و خونریزی در آن اتفاق نمیافتد. بسیاری از افراد با استفاده از این روش و کنترل رژیم غذایی پس از عمل بالون گذاری، پس از مدتی به تناسباندام میرسند و کاهش وزن قابلتوجهی را تجربه میکنند.
البته همه افرادی که با چاقی و اضافهوزن درگیر هستند، نمیتوانند بالون گذاری را انجام دهند. پیش از انجام عمل بالون معده، وضعیت سلامت بدن شخص توسط پزشک متخصص مورد آزمایش قرار میگیرد و چنانچه بیمار مشکل خاصی نداشته باشد، میتواند این عمل را انجام دهد. میزان اثربخشی و کاهش وزن در این روش، به عوامل بسیاری بستگی دارد.
بالون چگونه وارد معده میشود؟
بالون معده، یک کیسه بادکنک مانند است که از سیلیکون نرم و انعطافپذیر ساخته شده و درون معده قرار میگیرد. نحوه قرار دادن بالون معده به این صورت است که پزشک متخصص بالون توخالی را از طریق لوله آندوسکوپ، وارد دهان میکند و سپس از راه مری، بالون را درون معده قرار میدهد.
در قسمت پایینی لوله آندوسکوپ، یک عدد دوربین تعبیه شده است که پزشک از طریق آن، مسیر صحیح معده را تشخیص دهد. پس از جایگذاری دقیق بالون در معده، درون آن را با هوا یا محلول استریل تااندازهای پر میکنند که بالون راهی برای ورود به روده نداشته باشد و درون معده بهصورت شناور رها میشود.
مدتزمانی که این عمل به طول میانجامد، حدود 20 تا 30 دقیقه است. پیش از شروع عمل، به بیمار یک آرامبخش یا بیهوشی ضعیف داده میشود که او در طول عمل، احساس درد یا ناراحتی نداشته باشد. پس از پایان بالون گذاری، بیمار ساعاتی را در بیمارستان سپری میکند و چنانچه مشکل خاصی نداشته باشد، با نظر پزشک مربوطه از بیمارستان مرخص خواهد شد.
مکانیسم کاهش وزن از طریق بالون معده چگونه است؟
ازآنجاییکه نحوه قرار دادن بالون معده و همچنین خروج آن بسیار ساده و کمخطر است، این روش بهعنوان یک روش کم تهاجم شناخته میشود. هنگامیکه بالون درون معده قرار میگیرد و درون آن را با محلول استریل یا هوا پر میکنند، بخش عظیمی از معده اشغال میشود. به عبارتی، حجم معده در حالت عادی نزدیک به 900 میلیلیتر است که پس از قراردادن بالون، به 700 میلیلیتر تبدیل میشود. بهاینترتیب، میزان غذای فرد کاهش مییابد و او سریعتر احساس سیری میکند.
بالون حدود 6 تا 9 ماه درون معده قرار میگیرد و افراد در این مدت، تقریباً 10 تا 30 کیلوگرم کاهش وزن را تجربه میکنند. بسیاری از افراد، نمیتوانند در این مدت بالون را درون معده خود تحمل کنند؛ بنابراین به درخواست خود آنها، پزشک میتواند بهراحتی بالون را از معده خارج کند.
درصورتیکه حالت تهوع یا استفراغ بیمار تا چندین روز پس از گذاشتن بالون برطرف نشود، به این معناست که معده فرد بیمار بالون را نپذیرفته است و باید سریعاً از بدن او خارج شود.
بالون معده در چه صورتی مورداستفاده قرار میگیرد؟
افرادی که شاخص توده بدنی آنها از 27 به بالاست، میتوانند بالون گذاری را انجام دهند. نحوه قراردادن بالون در معده بسیار ساده است و به همین دلیل، افرادی که درگیر چاقی مفرط هستند و از جراحیهای لاغری نیز میترسند، میتوانند با استفاده از این روش، کاهش وزن را تجربه کنند.
در بعضی موارد، پزشک تصمیم میگیرد که پیش از انجام جراحیهای بایپس معده یا حلقه معده، ابتدا از طریق بالون گذاری، وزن بیمار تا حدودی کاهش یابد. بالون گذاری، از گذشتههای دور مورداستفاده قرار میگرفت. امروزه، بالونهای جدیدتر و پیشرفتهتری وارد بازار شدهاند که قابلیت تنظیم اندازه دارند؛ به عبارتی، پس از واردشدن به معده، کوچک یا بزرگ میشوند.
بالونهای جدید بهگونهای طراحی شدهاند که اگر پس از مدتی مایع درون آنها تخلیه شد، از معده خارج نشود و پزشک با انجام یک عمل گاستروسکوپی، مایع درون آن را بازیابی کند. بعضی از بیماران، ممکن است احساس کنند که روند کاهش وزن آنها پس از مدتی متوقف شده است؛ در این صورت، پزشک از طریق اشعه ایکس از وضعیت بالون عکسبرداری کرده و آن را مورد ارزیابی قرار میدهد. بهاینترتیب، پزشک میتواند مایع یا هوای درون بالون را بیشتر کند تا روند کاهش وزن بیمار با سرعت بیشتری انجام گیرد.
روش بالون گذاری بهتنهایی باعث کاهش وزن نمیشود؛ بلکه عوامل بسیاری مانند رعایت رژیم غذایی پس از انجام عمل و انجام فعالیتهای ورزشی نیز به آن کمک میکند. این عمل به بیمار کمک میکند که با ایجاد تغییرات در سبک و سیاق زندگی خود، قدم بزرگی برای دستیابی به سلامتی بردارد و انجام فعالیتهای ورزشی را از برنامه روزانه خود حذف نکند.
نتیجهگیری
تا اینجا با شرایط بالون گذاری و نحوه قرار دادن بالون معده آشنا شدیم. این روش نسبت به دیگر جراحیهای لاغری، از خطرات کمتری برخوردار است. بالون معده یک روش موقتی است و هرزمان که بیمار احساس ناراحتی یا پشیمانی کند، میتواند برای خارج کردن آن از معده اقدام نماید. البته بالون معده نیز مانند دیگر روشها، عوارضی به همراه دارد.
درصورتیکه تا چند روز پس از بالون گذاری این عوارض برطرف نشوند، بیمار باید به پزشک مراجعه کند تا شاید با نظر پزشک، بالون را از معده خارج کنند. رعایت رژیم و محدودیتهای غذایی که پزشک آنها را تجویز کرده است، تا مدتی پس از گذاشتن بالون در معده، اهمیت بسیاری دارد. داشتن فعالیت و انجام ورزش پس از بالون گذاری الزامی است و بیمار باید ورزش را در روتین منظم و روزانه خود قرار دهد تا به نتیجه مطلوبی برسد.
لینک منبع: drrezadoost.ir
بدون دیدگاه