امروزه، افراد بسیاری در سراسر جهان با معضل چاقی و افزایش وزن روبرو هستند، ازاینرو به دنبال یک روش تضمینی برای لاغری میگردند. این افراد، همواره در حال امتحان کردن رژیمهای مختلف یا جراحیهای لاغری هستند. اما این روشها تا چه اندازه در کاهش وزن تأثیر دارند؟ یکی از روشهای لاغری که در سالهای اخیر بیشتر موردتوجه قرار گرفته، جراحی بالون معده است. این عمل مانند دیگر روشها، عوارض و مزایایی دارد. بالون معده، برای همه افراد نیز توصیه نمیشود؛ چراکه ابتدا باید شرایط بدنی و سلامت آنها مورد آزمایش قرار بگیرد. در این مقاله، قصد داریم با نکاتی در مورد گذاشتن بالون معده آشنا شویم.

آشنایی با انواع جراحیهای لاغری
افرادی که دچار چاقی و افزایش وزن بیش از حد هستند، به انواع بیماریهای دیگری نیز مبتلا میشوند. برای مثال، دیابت، فشارخون، بیماریهای قلبی و عروقی و … . این افراد برای بهبود سلامت خود، باید راهی برای کاهش وزن پیدا کنند. بسیاری از آنها، به توصیه پزشک متخصص خود، جراحیهای لاغری را امتحان میکنند. برخی از جراحیهای معده عبارتاند از اسلیو معده، بایپس معده، حلقه معده و گذاشتن بالون معده. اما این روشها چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
بالون معده
بالون معده یا Gastric ballon یکی از روشهای لاغری است که هیچگونه جراحت و دردی ندارد. در این روش، پزشک لوله آندوسکوپ را از طریق دهان و مری، وارد معده میکند. در انتهای این لوله یک عدد دوربین تعبیه شده است که مسیر را در درون بدن مشخص میکند. سپس یک کیسه از جنس سیلیکون درون معده جاگذاری شده و پزشک درون آن را با محلول استریل پر میکند. بهاینترتیب، حجم زیادی از معده پر شده و روند کاهش وزن آغاز میشود. البته درون بعضی بالونها بهجای محلول استریل، با هوا پر میشود. بنا بر گزارشها، این روش اخیراً منسوخ شده است.
حلقه معده
در این روش، حلقهای مانند کمربند، دور معده گذاشته میشود که حتی قابلیت تنگ شدن یا گشاد شدن دارد. ازاینرو، حجم معده کوچکتر شده و باعث کاهش وزن در افراد میشود. استفاده از حلقه معده مانند گذاشتن بالون معده، موقتی است و هر زمان که بیمار بخواهد، پزشک میتواند حلقه را بردارد.
بایپس معده
در جراحی بایپس، پزشک معده را به دو بخش مجزا تقسیم میکند؛ بخش کوچکتر و بخش بزرگتر. حجم بخش کوچکتر معده، حدود 30 تا 50 سیسی است و هنگام غذا خوردن، این غذا وارد بخش کوچکتر میشود. بهاینترتیب، فرد سریعتر احساس سیری میکند و روند کاهش وزن او با سرعت بیشتری انجام میشود. برای انجام جراحی بایپس، بیمار در حالت بیهوشی کامل قرار میگیرد، درصورتیکه برای انجام بالون معده بیمار در حالت بیهوشی کامل قرار نمیگیرد و عمل او سرپایی انجام میشود. اگرچه که بالون معده برای همه افراد توصیه نمیشود و آنها از انجام بایپس، نتیجه بهتری میگیرند.

اسلیو معده
جراحی اسلیو معده با دیگر روشها متفاوت است. در این روش، بخش زیادی از معده، حدود 75 درصد آن، توسط پزشک برداشته میشود. در حقیقت پس از برداشتن این مقدار، معده به یک لوله عمودی شکل تبدیل میشود که اندازه آن معادل یک عدد موز است؛ بنابراین، فرد با حجم غذای خیلی کم احساس سیری میکند و در مدت کوتاهی، کاهش وزن زیادی را تجربه میکند.
گذاشتن بالون معده چگونه انجام میشود؟
همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، در روش بالون گذاری یک کیسه سیلیکونی از طریق دهان و مری وارد بدن میشود و سپس درون معده قرار میگیرد. درون این بالون را با هوا یا محلولهای استریل پر میکنند. پس از گذاشتن بالون معده حجم معده برای خوردن غذا کاهش مییابد و فرد زودتر احساس سیری میکند. با پرشدن بالون، این کیسه درون معده شناور میشود. این بالون به مدت 6 تا 9 ماه درون معده باقی میماند و فرد حدوداً 35 درصد کاهش وزن را تجربه میکند.

جراحی بالون معده، هیچگونه درد و خونریزی ندارد و حدود 20 تا 30 دقیقه به طول میانجامد. همچنین بیمار پس از بالون گذاری، در بیمارستان بستری نمیشود و در بخش آندوسکوپی بیمارستان بهصورت سرپایی عمل را انجام میدهد. بیمار پس از چند ساعت استراحت در بیمارستان، درصورتیکه مشکلی نداشته باشد، از بیمارستان مرخش شده و تنها باید تعدادی دستورالعمل و داروهای خاصی را مصرف کند. مراقبتهای پس از عمل اهمیت بسیار زیادی دارند و بیمار برای گرفتن نتیجه و کاهش وزن خود، باید نکات بسیار مهمی را رعایت کند. مهمترین مزیت بالون معده، این است که برخلاف دیگر جراحیهای لاغری، در این روش بخشی از معده برداشته نمیشود.
پیش از انجام بالون گذاری چه نکاتی باید رعایت شود؟
چنانچه فرد بهصورت قطعی تصمیم به گذاشتن بالون معده بگیرد، پزشک پیش از انجام این عمل، بیمار را آزمایش و معاینه میکند. آزمایشهایی که بیمار پیش از عمل باید آنها را انجام دهد عبارتاند از: آزمایش کنترل خون، آزمایش ریوی، گرفتن نوار قلب، آندوسکوپی، تست بارداری و رادیوگرافی قفسه سینه. بیمار همچنین باید در چند جلسه مشاوره روانشناسی نیز شرکت کند تا میزان آمادگی و وضعیت روحی او برای انجام این عمل مشخص شود. پیش از بالون گذاری، ممکن است بیمار به توصیه پزشک ملزم به انجام ورزش و کاهش مقداری از وزن خود باشد، در شیوه غذا خوردن خود تغییراتی ایجاد کند، آب فراوان بنوشد و مصرف نوشیدنیهای قند دار، پرکالری و چای سبز را محدود کند.
مصرف سیگار و مشروبات الکلی باید چندین ماه پیش از بالون گذاری، قطع شود. داروهای ضدبارداری تا حداقل یک ماه و انواع داروهای دیگر مانند آسپرین، وارفارین، ایبوپروفن و داروهایی که مانع از لخته شدن خون میشوند، تا 10 روز پیش از عمل باید قطع شوند.

پس از کنترل این موارد و انجام تمامی دستورالعملهایی که از سوی پزشک و کادر درمان به بیمار ارائه میشود، بیمار برای گذاشتن بالون معده آماده است. یک شب پیش از انجام عمل، این امکان وجود دارد که پزشک از بیمار بخواهد رژیم غذایی محدودی داشته باشد و تعدادی داروی خاص مصرف کند.
نتیجهگیری
گذاشتن بالون معده برای کاهش وزن در افرادی که چاقی مفرط دارند، نسبت به دیگر جراحیها خطرات و عوارض کمتری دارد و مهمترین مزیت این روش، موقتی بودن آن است. روند کاهش وزن در این روش نسبتاً سریع است و فرد در مدتزمان کوتاهتری، به نتیجه مطلوب میرسد. عملیات بالون گذاری و خروج آن از بدن، هیچگونه جراحت و دردی به همراه ندارد و افراد معمولاً چند ساعت پس از انجام آن، از بیمارستان مرخص میشوند. رعایت رژیمهای غذایی تجویز شده از سوی پزشک و انجام فعالیتهای ورزشی پیشوپس از انجام بالون گذاری، اهمیت بسیار زیادی در روند کاهش وزن افراد دارد.
لینک منبع: amitismedtour.com
بدون دیدگاه