بالون معده یا اسلیو معده

4.8/5 - (9 امتیاز)

از معضلاتی که افراد در دنیای امروز با آن مواجه هستند، اضافه وزن و چاقی است. بالون معده و اسلیو معده دو روش مهم برای دستیابی به تناسب اندام و وزن ایده‌آل هستند. از آنجایی که افراد زیادی در عصر حاضر درگیر اضافه وزن و چاقی هستند، انسان همواره به دنبال روش‌هایی بوده تا بتواند به وزن ایده‌آل دست پیدا کند. انواع ورزش‌ها و رژیم‌های غذایی از جمله روش‌های متعددی هستند که برای این امر مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

برای رسیدن به این هدف، علم پزشکی نیز دست به کار شده است تا بتواند بوسیله برخی روش‌های پزشکی به افرادی که از اضافه وزن و چاقی رنج می‌برند کمک کرده باشد. یکی از شاخص‌های سنجش میزان اضافه وزن و چاقی افراد شاخص توده بدنی یا BMI است. در صورتی که این شاخص در یک فرد از عدد 30 بالاتر باشد باید هرچه سریعتر نسبت به کاهش وزن خود اقدام نماید.

یکی از راه‌های کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده‌آل انجام اقدامات پزشکی از جمله عمل‌های مختلف جراحی معده است. به همین دلیل در ادامه با دو روش مهم و اساسی برای کاهش وزن یعنی بالون و اسلیو معده آشنا خواهیم شد

بالون معده چیست؟

آشنایی با روش بالون معده
بالون معده یا اسلیو معده؟ کدام بهتر است؟ 4

بالون معده در واقع کیسه‌ یا بادکنکی از جنس سیلیکون است که از محلول نمکین یا سالین پر شده است. در این روش کاهش وزن، بالون را از طریق عمل جراحی در داخل معده فرد قرار می‌دهند. قراردادن بالون در معده باعث کاهش میزان غذای مصرفی توسط فرد شده و همچنین باعث می‌شود که وی سریع‌تر احساس سیر شدن کند. کندتر شدن فرایند خالی شدن معده و تغییراتی که در میزان هورمون کنترل اشتها در اثر گذاشتن بالون معده رخ می‌دهد باعث می‌شود که فرد با کاهش وزن مواجه شود.

پیشنهاد سردبیر  بعد از بالون معده رژیم غذایی بگیریم ؟

از این روش درمانی برای افرادی استفاده می‌شود که چاقی بیش از حد و مفرط دارند و رژیم‌های غذایی و ورزش برای کاهش وزن آن‌ها مؤثر نیستند. نکته مهم در مورد بالون معده این است که بیمار پس از این عمل باید رژیم غذایی خود را تغییر دهد. همچنین برای تأثیر بیشتر این روش در بلند مدت باید ورزش نیز در دستور کار فرد قرار بگیرد. مدت زمان ماندن بالون در معده فرد در حدود 6 ماه است که پس این زمان بالون معده با روش آندوسکوپیک خارج می‌شود.

چه افرادی واجد شرایط گذاشتن بالون معده هستند؟

  • افرادی که دارای شاخص توده بدنی (BMI) بین 30 تا 40 هستند.
  • افرادی که انگیزه برای ایجاد تغییر در سبک زندگی خود را داشته باشند.
  • افرادی که سابقه جراحی معده یا مری نداشته باشند.

همه افراد چاق نمی‌توانند از روش بالون معده برای درمان چاقی خود استفاده کنند. تنها پزشک است که با بررسی و انجام معاینات و آزمایشات لازم روش درمان چاقی مناسب برای یک فرد را توصیه می‌کند. هرچند مقدار وزنی که یک فرد می‌تواند پس از عمل بالون معده کم کند به میزان تغییر در سبک زندگی بستگی دارد اما معمولا می‌توانند طی 6 ماه 10 الی 15 درصد وزن خود را از دست بدهد.

مزایا و معایب روش بالون معده

این روش برای کسانی که از جراحی‌های سنگین ترس دارند بسیار مناسب است. افراد با این روش می‌توانند کاهش وزن سریع را تجربه کنند. همچنین اگر فرد پس از انجام عمل و بعد از مدتی منصرف شود یا قصد انجام سایر عمل‌های لاغری را داشته باشد، جراح می‌تواند به راحتی بالون را از معده وی خارج کند. بنابراین پس از خارج کردن بالون از معده امکان انجام سایر جراحی‌های لاغری وجود دارد.

پیشنهاد سردبیر  بوتاکس معده چیست؟ چگونه باعث کاهش وزن و لاغری می شود؟

در مورد معایب بالون معده باید گفت که ممکن است فرد در زمان وجود بالون در معده احساس ناراحتی و رفلاکس داشته باشد. ممکن است در صورتی بالون بیش از حد در معده بماند، خالی شده و یا در بدترین حالت در داخل معده بترکد. فرد تا 12 الی 48 ساعت بعد از عمل احساس تهوع و استفراغ دارد که به مرور از بین خواهد رفت. در صورت عدم رعایت رژیم غذایی، پس از درآوردن بالون، امکان افزایش وزن بیشتر از قبل وجود دارد.

اسلیو معده چیست؟

آشنایی با روش اسلیو معده
بالون معده یا اسلیو معده؟ کدام بهتر است؟ 5

یکی دیگر از روش‌های درمان چاقی مفرط در افراد اسلیو معده نام دارد. در این روش با عمل جراحی معده فرد را تغییر شکل داده و کوچک می‌کنند. در این عمل قسمت بالایی معده که فوندوس نام دارد حذف می‌شود. این قسمت از معده محل ترشح هورمون گرلین است که کنترل کننده اشتها بوده و وظیفه ارسال علامت گرسنگی به مغز را بر عهده دارد. در عمل اسلیو، بین 75 تا 80 درصد ظرفیت معده حذف می‌شود اما ساختار آناتومیک طبیعی آن حفظ می‌شود. به همین دلیل در صورت انجام این عمل اختلالی در فرایند هضم و جذب غذا رخ نخواهد داد.

افرادی که BMI بالاتر از 30 دارند و بیش از 5 سال از چاقی مفرط رنح می‌برند از جمله کاندیداهای اسلیو معده به شمار می‌آیند. افرادی که با سایر روش‌ها موفق به کاهش وزن نشده‌اند یا به بیماری که منجر به چاقی بیش از حد شده باشند مبتلا نیستند، می‌توانند از این روش استفاده کنند. عدم اعتیاد به الکل یا نوشیدنی‌های الکلی یکی دیگر از شرایط لازم برای جراحی اسلیو معده است.

افرادی که از این روش برای درمان چاقی و اضافه ورن خود استفاده می‌کنند در طول مدت زمان دو سال می‌توانند 30 تا 50 درصد وزن خود را از دست بدهند. در این روش نیازی به انجام ورزش‌های سنگین نبوده و اشتهای بیمار بدون اختیار کاهش پیدا کرده و می‌تواند از شر چاقی خلاص شود.

پیشنهاد سردبیر  سخنرانی جذاب دکتر فرامرزی در کنگره بین المللی گوارش

مزایا و معایب روش اسلیو معده

از مزایای اسلیو معده می‌توان به شروع کاهش وزن بلافاصله پس از عمل جراحی اشاره کرد. همچنین میزان کاهش وزن در این روش نسبت به سایر روش‌ها سریع‌تر خواهد بود. از آنجایی که در این عمل در آناتومی معده تغییر حاصل نمی‌شود عملکرد معده نیز دچار اختلال نخواهد شد. با توجه به اینکه در این روش جسم خارجی در بدن قرار نمی‌گیرد امکان حساسیت وجود ندارد. با انجام این جراحی بیماری‌های مرتبط با چاقی مثل دیابت و تنگی نفس از بین می‌رود.

احتمال نازک شدن موها و ریزش آن‌ها و امکان بوجود آمدن سنگ‌های صفراوی از جمله عوارض و معایب اسلیو معده هستند. این عوارض نادر بوده و در صورت بروز بعد از مدتی از بین می‌روند. حالت تهوع و استفراغ در روزهای اول پس از جراحی و مصرف روزانه قرص به منظور کاهش اسید معده از دیگر معایب این روش محسوب می‌شوند.

کلام آخر

اگر شما جزو آن دسته افرادی هستید که از چاقی رنج می‌برید و انواع روش‌ها، رژیم‌های غذایی و ورزش را امتحان کرده و نتیجه‌ای به دست نیاورده‌اید می‌توانید با توجه به مزایا و معایب بالون معده یا اسلیو معده، یکی از این دو روش را برای درمان چاقی خود انتخاب کنید. البته در این مورد تصمیم نهایی با پزشک معالج شما خواهد بود که با بررسی‌ها و آزمایشات لازم بهترین روش برای درمان چاقی شما را پیشنهاد خواهد داد.

لینک منبع: thomasborlandmd.com

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *